مزایا و روش های مخلوط کردن الیاف

1400/02/04

مزایا و روش های مخلوط کردن الیاف

اختلاط الیاف با منشاء های مختلف و خصوصیات متفاوت مانند طول، ضخامت یا رنگ برای تشکیل نخ، مخلوط کردن الیاف (Fibers blending) نامیده می شود. مخلوط کردن قبل از فرآیند ریسندگی انجام می شود، و هدف از آن انتقال ویژگی های مطلوبی مانند مقاومت یا دوام، کاهش هزینه ها با ترکیب الیاف گران قیمت با انواع ارزان تر آنها یا دستیابی به جلوه های خاص رنگ یا بافت است. به پارچه های ساخته شده از چنین الیافی، مخلوط می گویند. ضمناً واژه مخلوط کردن به اختلاط مقدار کمی از الیاف مشابه نیز اشاره دارد که هدف از آن دستیابی به الیافی یکدست از عدل های مختلف است.

مزایای مخلوط کردن الیاف نساجی

۱- با مخلوط به دست آمده با ترکیب الاستین، می توان لباس های کشی با رنگ های منحصر به فرد و ثابتی تولید کرد؛ از این مخلوط برای ساخت لباس هایی مانند جوراب شلواری، تاپ، لباس های فرم دوچرخه سواری، لباس شنا و غیره استفاده می شود.

۲- مخلوط های ویسکوز نوعی حس ابریشمی یا پشمی بودن پارچه را در خیاط ها به وجود می آورند.

۳- رنگ پارچه هایی که با الیاف مخلوط ساخته می شوند دوام بیشتری در برابر شستشو، نور، آب کلردار و آب دریا دارند.

۴- رویکرد جدید کارخانه های ریسندگی و بافندگی در ترکیب الیاف پلی استر و پلی استر بازیافتی، و استفاده از آنها برای ساخت منسوجات باعث کاهش اثرات زیست محیطی صنعت نساجی می شود.

۵- با اختلاط نایلون و پلی استر می توان منسوجات با دوامی مانند پارچه های رومبلیKansas  را تولید کرد.

روش های مخلوط کردن الیاف نساجی

الیاف را در مراحل اولیه یا در مرحله چندلا کنی فتیله و یا در مراحل دیگری می توان با هم ترکیب کرد.

۱- در مرحله اول باز کردن الیاف و در اتاق حلاجی، الیاف یکی یکی بر روی هم انداخته شده و سپس به ماشین تغذیه کننده مخلوط کن خورانده می شوند.

۲- عملیات مخلوط کردن الیاف را می توان در مرحله کاردینگ انجام داد.

۳- ضمناً این کار در مرحله فتیله سازی یا چند لا کنی فتیله نیز قابل انجام است.

۴- یک نخ فیلامنتی مختلط شامل نخ های دنیر (دنیر سیستم شماره گذاری نخ است که برای نخ های فیلامنتی مورد استفاده قرار می گیرد) متنوعی است که با هم مخلوط شده اند.

  کلمات کلیدی :
  •   اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
  نظرات