انواع پارچه بافت که در پاییز و زمستان کاربرد دارند
1400/04/14انواع پارچه بافت
انواع پارچه بافت که در پاییز و زمستان کاربرد دارند
پارچه از کاربردیترین و ضروریترین ساختههای دست بشر است که انواع و اقسام مختلفی از جمله پارچه با الیاف گیاهی، پارچه با الیاف مصنوعی و پارچه بافت دارد. این کالا یکی از قدیمیترین اختراعات بشر است که تاریخ اختراعش به 6500 سال قبل از میلاد میرسد. با گذشت تاریخ پیشرفت علم و تکنولوژی به تدریج پارچه و انواع آن هم متنوعتر و بهینهتر شده و امروزه شاهد انواع مختلف آن هستیم. ازهمان ابتدا تاکنون، مهمترین کاربرد پارچه، طراحی و تولید لباس برای پوشاندن برهنگی و حضور در اجتماع برای گذران زندگی روزانه بود. پارچه یک سطح انعطافپذیر از نخ است که در تولید آن الیاف طبیعی و مصنوعی دخالت دارند. این محصول هر روزه در دست تغییر بوده و با افزودن مواد مختلف به بافت آن، شاهد مدلهای متنوع و کارآمدتری از این محصول هستیم.
اما در این مقاله سعی نداریم درباره انواع و اقسام مختلف پارچه حرف بزنیم بلکه میخواهیم شما را بیشتر با پارچه بافتنی که یکی از انواع متنوع پارچه است و بیشتر ما آن را با لباسهای بافتنی که در پاییز و زمستان استفاده میکنیم میشناسیم؛ آشنا کنیم. نکات زیادی درباره این مدل از پارچه وجود دارد که اگر شما هم یکی از مصرف کنندگان این دست از پارچهها هستید لازم است این نکات را بدانید.
در این مقاله قصد داریم شما را با این مدل محبوب از پارچه آشنا کنیم. اگر قصد خرید پارچههای بافتنی را دارید یا به دنبال بهترین نوع از بافتنی هستید، یا اگر قصد خرید اینترنتی پارچه را دارید و اطلاعی از این روش خرید پارچه ندارید، این مطلب را از دست ندهید تا حسابی با آگاهی کامل یک خرید خوب داشته باشید. ژورنال بخوانید.
پارچه بافتنی چیست؟
پارچههای بافتنی یکی از انواع مختلف پارچه هستند که بیشتر آن را به دلیل ضخیم بودن و خاصیت گرم نگهداشتن بدن در فصلهای پاییز و زمستان استفاده میکنند. این مدل پارچه درست برخلاف محصولات نساجی از روش بافندگی تولید میشود. یک پارچه بافتنی جنس نرم و لطیفتری نسبت به سایر انواع پارچه دارد و این لطافت یکی از دلایل محبوبیت این مدل از پارچه نزد مردم است. از آنجایی که این محصول از طریق بافندگی ایجاد میشود، میتواند در شکلهای مختلفی و طرحهای متنوع و گستردهتری آن را ایجاد کرد و به همین دلیل سلایق مختلفی را دربر میگیرد و توانایی این را دارد که افراد زیادی را راضی کند.
به همین دلیل در طراحی و تولید انواع کلاه و جوراب، پیراهن و سایر لباسهایی که در تولید آن از پارچه بافتنی استفاده میشود؛ طرفداران بیشتری دارد. یک پارچه بافتنی از سری رجهایی تولید میشود که هر رج به رج قبلی متصل بوده و درواقع به آن بافته میشود و به همین ترتیب از به هم بافته شدن رجهای پی در پی یک پارچه بافتنی بی عیب و نقص تهیه خواهدشد. همانطور که ذکر شد این بافتها میتواند مدلهای مختلفی داشته باشد.
انواع بافتنی را میشناسید؟
حتما نام تار و پود را دفعات زیادی تاکنون شنیدهاید. اما این اصطلاح فقط مخصوص قالی بافی و نساجی نیست بلکه عبارت تار و پود در پارچه بافت نیز بسیار پرکاربرد است. پارچههای بافتنی دامنه گستردهای از تنوع دارند ولی در یک دسته بندی کلی میتوان پارچه بافت را به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول بافتنی تاربافت است و دسته دوم هم بافتنی پودبافت نام دارد. دلیل این دسته بندی به تناسب تار و پود پارچه بافت است. به عنوان مثال یکی از معروفترین پارچههای تار بافت پارچه تریکو است. این پارچه از آن دست پارچههای تار بافت بوده که از استقامت بسیار بالایی برخوردار است. جالب است بدانید از آنجایی که پارچههای تار بافت ظریفتر هستند در لباسهایی که ظرافت دارند مانند لباس زیر از آنها بیشتر استفاده میشود. در ادامه به تفصیل درباره بافت تریکو و پارچههای تار بافت توضیح داده خواهد شد.
تریکو یک نوع تار بافت است
تریکو یکی از مدلهای پارچه بافت است و در دسته تاربافتها قرار میگیرد. بافت در این مدل از پارچه به شکل زیگزاگی و حول یک تار که یک رشته عمودی است، انجام میشود. با همین جمله میتوان فهمید که بافت تریکو با بافت دیگر پارچهها متفاوت است چرا که در یک بافت معمولی، عملیات بافت پارچه حول یک پود صورت میگیرد. این ویژگی بافت در تریکو مقاومت نسبتا خوبی را در پارچه تولید شده حاصل میشود. به همین دلیل هم هست که از پارچههای تاربافتی مانند تریکو برای لباسهایی مانند لباس زیر استفاده میکنند. البته دلیل دیگر این استفاده میتواند ظرافت موجود در بافت این پارچه باشد.
روشهای شست و شو پارچه بافتنی
روشهایی که برای شستن پارچه بافتنی مورد استفاده قرار میگیرد با شستشو پارچههای معمولی متفاوت است و نکات قابل توجه زیادی دارد که لازم است رعایت شود. نوع ماده شوینده، روشهای شستن پارچه و نحوه خشک کردن آن بسیار متفاوت است. این نکات کوچک اگر در شستشوی پارچه بافت رعایت نشود، به بافت آن آسیب خواهد زد و در مدت زمان کوتاهی بافتنی شما را از بین خواهد برد. با شستن معمولی لباسهای بافتنی ممکن است پارچه نرم و لطیف شما آب برود یا بافت آن شل شود و از ریخت و قیافه بیافتد یا حتی در مواردی شاهد رنگ پس دادن لباسهای بافت خواهید بود.
بهترین راه شستشوی پارچه بافت
بسیاری از ما دوست داریم برای لباسهای پاییزه و زمستانه خودمان از پارچه بافت استفاده کنیم. اما از آنجایی که نگهداری از این نوع پارچه کمی سخت بوده، ممکن است سوالهای زیادی در این باره برایمان پیش بیاید. سوالهایی از این قبیل که چگونه باید از لباس بافت نگهداری کنیم، در شستشوی پارچه بافتنی چه نکاتی باید رعایت شود، چه کنیم که لباس بافتمان چروک نشود و…
پارچه بافت نیز مانند هر پارچه و لباس دیگری نیاز به شستشو دارد اما از آنجا که هر پارچه قلق خود را برای شستشو نیازمند است، درمورد پارچه بافت نیز باید بدانیم برای اینکه کمترین آسیب را به این پارچه بزنیم چگونه باید آن را بشوییم و خشک کنیم. قبل از هرچیز اشاره به این نکته ضروری است که شستشوی پارچه بافت کار بسیار حساسی و زمانبری است و حوصله زیادی را میطلبد. جدا از اینکه اگر درست این نوع پارچه را نشوییم ممکن است گلوله گلوله یا خراب شود، اگر درست شسته نشود ممکن است به دلیل نوع بافت، باکتریها در آن رشد کنند و مشکلساز شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم بهترین راه شستشو و خشک کردن پارچه بافت را بررسی کنیم تا بتوانیم بیشتر از آنها استفاده کنیم و لباسهای بافتنی خود را مدت زمان بیشتری استفاده کنیم.
بهطور کلی بهتر است پارچه بافت را با دست و با آب سرد بشوییم و از ماشین لباسشویی استفاده نکنیم تا این بافت کمترین آسیب را ببیند. برای شستشوی پارچه بافت با دست بهتر است از دستورالعمل ساده زیر پیروی کنید. ابتدا در یک ظرف مناسب مقداری آب سرد بریزید زیرا آب گرم به پارچه بافت شما آسیب زده و باعث شل شدن آن میشود. سپس درصورتی که لباستان بزرگ است یک قاشق چای خوری و درصورتی که لباستان کوچک است نصف این مقدار مایع یا پودر شوینده به آب اضافه کنید.
لباستان را در ظرف قرار دهید و 10 تا 15 دقیقه آن را به حال خود بگذارید تا نفوذ آب به لباس باعث خیس شدن کامل آن شود. در مرحله بعد به آرامی لباس را بشویید تا کثیفی از آن خارج شود. پارچه بافتنی بسیار حساس است و هر لحظه ممکن است ناخن شما به آن گیر کند و باعث نخکش شدنش شود. بنابراین بهتر است درصورت داشتن ناخن بلند دستکش بپوشید. پس از اینکه لباس را کاملا شستید آن را از آب کثیف در بیاورید و به آرامی در آب ولرم آبکشی کنید. دقت کنید هیچ ماده شوینده ای در پارچه بافت باقی نمانده باشد.
حالا شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا این همه سختی بکشیم و از ابتدا با استفاده از ماشین لباسشویی پارچه بافت را نشوییم. و اصلا ماشین لباسشویی چه آسیبی به پارچه بافت میزند. پاسخ سوالتان این است که بهدلیل چرخش ماشین لباسشویی و همچنین دمای بالای آبی که وارد آن میشود، این وسیله آسیب جدی به بافتتان میزند و آن را شل یا گلوله گلوله میکند و به اصطلاح خودمانی از ریخت و قیافه میاندازد، به شکلی که شاید دیگر نخواهید از آن استفاده کنید.
ما در برخی موارد وقتی برای خرید پارچه یا لباس بافت میروید، میبینید که روی اتیکت آن نوشته است: “شستشو با ماشین لباسشویی مانعی ندارد” در این صورت باز هم بهتر است این شستشو را با دست انجام دهید اما اگر میخواهید از ماشین لباسشویی استفاده کنید بهتر است از لباسشوییهای پیشرفتهای که میتوان با آن دمای آب را تنظیم کرد، استفاده کنید.
چگونه پارچههای بافت را خشک کنیم
روش خشک کردن پارچههای بافت نیز کمی با پارچهها و لباسهای دیگر متفاوت است. یعنی درواقع نباید آن را به چوب لباسی آویزان کنید یا روی بند رخت یا بندکس بیندازید. گفته میشود بهترین روش برای خشک کردن چنین پارچهای میتوان از یک حوله استفاده کرد. یک حوله تمیز را روی زمین پهن کنید، سپس لباس یا پارچه بافت را روی حوله قرار دهید و پس از آن روی لباس را هم با حوله بپوشانید. مرحله بعد این است که لباس را همراه حوله رول کنید و فشار دهید تا آب اضافی خارج شود. در آخر هم پارچه بافت را از حوله در بیاورید و روی یک سطح صاف پهن کنید تا آب آن گرفته شود.
یک نکته مهم که در خصوص خشک کردن لباس یا پارچه بافت را به هیچ وجه وقتی هنوز رطوبت دارد تا نکنید زیرا این کار آسیب جدی به بافت میزند. نکته بسیار مهم دیگر درباره این مساله این است که به هیچ وجه لباس یا پارچه بافتنی را اتو نکنید زیرا شل و خراب میشود. اگر میخواهید لباستان چروک نشود اجازه دهید وقتی آن را در سطح صاف پهن کردهاید تا خشک شود کاملا خشک شده و حتی اگر مقدار کمی هم رطوبت داشت آن را بر ندارید.
روشهای محافظت از پارچههای بافت
لباسهایی که از پارچههای بافت هستند بسیار حساس بوده و نیاز به مراقبتهای بسیاری دارند. خیلی باید مراقب لباسهای بافت خود باشید تا مبادا گشاد و یا دفورمه شوند. در این قسمت چند راهکار ساده اما کاربردی برای بهتر نگه داشتن لباس یا پارچه بافتنی ارائه خواهد شد که ممکن است به کارتان بیاید.
از آنجایی که از لباس و پارچه بافت بیشتر در فصول سرد استفاده میشود و معمولا در تابستان این لباسها بدون استفاده میماند؛ برای محافظت از لباسهای بافتنی در فصول گرم سال، میتوانید از نفتالین استفاده کنید. نفتالین کمک میکند پارچه بافت لار و بید نزند و در طول زمانی که از آن استفاده نمیکنید، سالم بماند.
برای شست و شوی لباسی که پارچه آن از جنس بافت است جدا از تمام نکاتی که قبلا به آن اشاره کردیم، لازم است که آن را برگردانید و از سمت چپه (روی دیگر) پارچه بشویید. مشکل بسیاری از افراد با پارچه و لباس بافتنی این است که پس از مدتی استفاده دچار پرز میشود. اگر پارچه بافتنی شما دچار پرز شد نگران نباشید زیرا میتوانید از پرزگیرهای باتریدار استفاده کنید و یا حتی به وسیله ژیلت پرزهای لباس را بگیرید، لباس یا پارچه بافتنی خود را به شکل روز اول برگردانید و دوباره استفاده کنید.
خرید پارچه به صورت عمده
اگر برای مصرف شخصی خود دنبال خرید پارچه هستید باید بدانید که جنس نخ و الیاف به کار رفته در پارچه و همچنین روش کامل کننده عملیات تولید پارچه بافت تاثیر مستقیمی روی قیمت محصول تاثیر دارد. اگر پارچه به صورت عمده خریداری شود قطعا به صرفهتر و ارزانتر از آب در میاید. برای خرید پارچه به شکل عمده میتوان به خیابان فلسطین یا بازار تهران سری زد.
البته خرید از خود کارخانه باعث حذف واسطه شده و این مدل خرید، هزینه کمتری را برای شما دارد. لازم است بدانید که خرید پارچه به طور عمده از یک کارخانه به همین راحتیها نیست. این روش خرید نیازمند توجه کافی به اعتبار کارخانه بافنده، کارخانه تکمیل کننده و جنس نخهای مورد استفاده در کارخانه و… است. یادتان باشد که وزن پارچه را هنگام خرید از قلم نیندازید و قیمت و وزن را با یکدیگر مقایسه کنید و بعد برای خرید آن پارچه اقدام کنید.
خرید اینترنتی پارچه
با پیشرفت علم و توسعه صنعت، روشهای خرید هم روز به روز آسانتر و یاری رسانتر از گذشته شدهاند. به عنوان مثال خرید اینترنتی پارچه از مزایای مهم پیشرفت فناوری در این صنعت به شمار میرود. با روی کار آمدن خرید اینترنتی پارچه دیگر لازم نیست که با هزینههای بالا به شهر دیگری سفر کنید تا پارچه خود را خریداری کنید. این روزها به راحتی میشود توسط اینترنت محصولات مختلف و ارائه دهندگان این صنعت را با یک دیگر مقایسه و کالای مورد نیاز را خریداری کرد. با روی کار آمدن خرید اینترنتی شما میتوانید به همین راحتی کالا را دریافت و در وقت و هزینه خود صرفهجویی کنید. هنگام خرید اینترنتی به سادگی میتوانید قیمتها را مقایسه کرده و مقداری که لازم است را هزینه کنید.
در پایان باید بدانید
لباسها و پارچههای بافتنی با جنس لطیف خود محبوب بسیاری از افراد هستند. ولی همین پارچههای بافت، نیاز به چند مورد مراقبت و اطلاعات دارد. در این مطلب سعی داشتیم تا اطلاعات لازم درباره این پارچههای بافت را در اختیار شما قرار دهیم و نکات مراقبتی برای افزایش ماندگاری این پارچهها را با شما درمیان بگذاریم تا بهترین تصمیمها را بگیرید. اگر قصد دارید که بافتنی مورد علاقه و نیاز خود را تهیه کنید، میتوانید برای خرید اینترنتی پارچه بافتنی اقدام کرده و به راحتی محصول خود را در منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.
تمام چیزی که لازم است درباره پارچه بافت و لباس بافتنی بدانید این است که نوع پارچه بسیار حساس است و اگر تصمیم دارید برای لباسها و دیگر وسایل پارچهای خود از این نوع پارچه استفاده کنید باید نکات زیادی درباره مراقبت و بهتر نگه داشتن آن یاد بگیرید. شاید با خواندن این نکات فکر کنید راه سختی در پیش دارید و اصلا قید استفاده از پارچه و یا لباس بافت را بزنید اما واقعا اینگونه نیست با رعایت نکاتی که در این مطلب اشاره کردیم به راحتی میتوانید برای مدت طولانی از یک پارچه یا لباس بافت استفاده کنید بدون اینکه نگران از قیافه افتادن آن باشید.
تهیه و خرید این پارچه بسیار ساده است. شما هم میتوانید حضوری به مراکز پارچه و لباس بافت مراجعه کنید و هم به صورت خرید اینترنتی، پارچه مورد نظر خود را با مدل و رنگ دلخواه خود انتخاب نموده و آن را خریداری کنید. امیدواریم این مطلب مورد استفاده و کمک رسان شما قرار گرفته باشد.
منبع : ربانی
نظرات